Kedvenc hosszú ujjú ruháink

Mert a hosszú ujjú menyasszonyi ruhákat is éppúgy szeretjük, mint a rövid ujjúakat… ha nem jobban!

Annak ellenére, hogy kezdenek eltűnni a -10 fokok, a megfagyott és kint felejtett levesek is felolvadnak az erkélyen, és néha – úgy értem, hogy hétvégente maximum egyszer-kétszer – előbújik a nap is, még igenis a hosszú ujjú menyasszonyi ruhákat részesítjük előnyben. Azaz, ha el kéne képzelnünk egy március eleji, február végi esküvőt, biztosan zártabb ruhában képzelnénk el a menyasszonyt – feltéve ha nem a Kanári szigeteken lesz az esküvő.

Ez pedig a téli, tavaszi és őszi esküvők előnye (szerintem), hiszen nincs is elegánsabb egy klasszikus, igazi királynős, az egész karon végigsimulú, érdekes mintákkal, netán csipkékkel borított, sokat sejtető, ám mégis visszafogott menyasszonyi ruhánál. Lehet elől vagy akár hátul is mélyen kivágott, teljesen zárt vagy itt-ott áttetsző anyaggal bevont, a ruhák felső részén számtalan variáció lehetséges, pont úgy, ahogyan az ujjak tekintetében is. Lássuk is a legszebb hosszú ujjú ruhakölteményeket!

Virágos motívumok

Nem csak a bohém esküvők – legfontosabb – kellékei lehetnek a virágokkal tarkított menyasszonyi ruhacsodák, hanem… mindegyiké! Na, de most komolyan, ki tudna ellenállni ezeknek a kisebb-nagyobb virágmintáknak? Minél apróbb egy minta, annál cukibb, ahogy ezt az utolsó képen is láthatjátok.

longsleeveweddingdress_flowers2
floral
floral2
floral3

Csipkés minden mennyiségben

A nap költői kérdése: meg lehet unni a csipkét a menyasszonyi ruhákon? Tudtommal, figyelembe véve, hogy a legtöbb esküvő ruha tervező (köztük Benes Anita is) azt vallja, hogy a csipke a világ egyik legfontosabb és legklasszikusabb anyag, nem! A képeket elnézve legalábbis biztos kijelenthető, hogy minden stílushoz passzol és mindenkinek jól áll.

lace
longsleeveweddingdress_lace5
longsleeveweddingdress_lace4
lace1
023b5420524e8d933de0bbc4f27097d6

Egyszerűen minimalista

Semmi csipke, semmi virágminta, semmi gomb, szalag, fodor vagy  flitter: ilyen egy letisztult stílusú menyasszonyi ruha. Természetesen ez az ujjakra is vonatkozik, csak semmi túlzás! Oké, egy-két apró részlet megengedett, de ha valaki minimalista esküvőt szeretne, az a ruhaválasztáskor se essen túlzásokba!

princessejour_longsleeve_simple4
princessejour_longsleeve_simple3
princessejour_longsleeve_simple2
princessejour_longsleeve_simple

Fátyolszerű, áttetsző anyagok

A teljesen minimalista menyasszonyi ruha ujjakat feldobhatja az, ha az anyag fátyolszerű és enyhén áttetsző. Nagyon szépek a lágy esésű, nem teljesen a karra tapadó darabok, kicsit görög istennősek, de még egy erdei esküvőre is simán elmennek!

princessejour_longsleeve_transparent
longsleeveweddingdress_transparent
longsleeveweddingdress_simple
Így az összeállítás végére érve, bevallom, én BIZTOS, hogy nem tudnék egyet választani. Nem lehetne a szokásos egy helyett inkább három-négy esküvőt tartani? Mármint a válások és a párváltoztatások nélkül, csak úgy egyszerűen, hogy legalább ennyi ruhát viselhessünk több napon keresztül? Nem csak röpke tizenkét óráig.

Nektek melyik tetszik a legjobban? Ugye, hogy mindegyik?

Simon Boglárka

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s